Reklame

Av og til ønsker man helst bare å gi opp. Alt man kjøper går i stykker og du har ikke råd til å kjøpe nytt. Slik er det med mange ting man trenger i husholdningen hver eneste dag. Det kan bli dyrt å holde på å kjøpe nytt når det egentlig kan fikses veldig enkelt.

1.Har du sjekket støvsugerposen?

Har hybelkaninene vokst seg store som elefanter selv om du støvsuger for harde livet? Alt du gjør hjelper ikke, og du har mest lyst å kaste støvsugeren ut av vinduet? Det kan være så enkelt som at støvsugerposen er full. Slike støvsugerposer er svært billige og holder nesten så lenge at du glemmer at du av og til må bytte.

2.Sjekke børstene på vaskemaskin?

Når børstene på vaskemaskinen er slitt ned, så går ikke sentrifugen. Veldig irriterende når klesvasken hoper seg opp. Men nye børster er alt som skal til for at du kan vaske i mange år fremdeles. Husk at dersom du fyller vaskemaskinen til randen hver gang så risikerer du at den går i stykker fortere. Velg derfor litt mindre klær i vasken.

3.Er det sikringen som har gått?

I dag kommer de fleste nye hus med automatiske sikringer. Men det er langt fra alle hus som har det. Dersom du har et apparat som ikke vil slå seg på, sjekk om sikringen har gått. Det kan være så enkelt som at du må bytte den, og så har du TV eller mikrobølgeovn god som ny. Vet du ikke om sikringen er gått, sjekk det lille glasset på toppen.

4.Er sluket tett?

Dersom sluket er tett, så tror du kanskje at verdens undergang er nær. Langt derifra, tette sluk er ganske enkelt å fikse. Og det bør vedlikeholdes med jevne mellomrom. Det du gjør er å finne fram en bøtte og noen hansker. Skru så av pakningen på røret under vasken og så får du ut all gørra. Mens bøtta står godt plassert under, kan du kjøre gjennom vann for å sjekke flyten. Du trenger ikke rørlegger for å fikse røra.