At alle barn bør spille fotball er selvfølgelig å strekke strikken litt vel langt, selv om fotball har mange positive sider så er det ikke slik at dette spillet er for alle. Det er også helt greit, det finnes mange andre morsomme spill og fritidsaktiviteter. Samtidig er det positivt at fotball fortsatt er populært – også i en verden dominert av digitale spill og skjermer.

Når du spiller fotball, får du god og variert trening

Både store og små trenger fysisk aktivitet, og fotball kan være akkurat det som skal til for at barnet ditt skal få den daglige dosen. Dessverre er hverdagen i dag preget av mye skjermtid, og det er viktig å legge til rette for så mye fysisk aktivitet og idrett som mulig.

Fotball kombinerer dessuten både utholdenhetstrening, eksplosiv styrke, koordinasjon og ballkontroll. Derfor er det også en svært allsidig treningsform.

Fotball er en sosial aktivitet

Alle barn er forskjellige, og det er selvfølgelig ikke alle barn som passer inn i en lagidrett som fotball. Dette er noe som bør respekteres. Det hadde vært trist hvis Ingebrigtsen-brødrene hadde blitt tvunget ut på fotballplanen, og ikke fått utfolde seg på løpebanen? Eller hvis Magnus Carlsen hadde blitt dratt vekk fra sjakkbrettet og bare fått spille fotball?

Når det er sagt kan det sosiale samholdet i laget være midt i blinken for mange. Barn lærer samarbeid, får nye venner og kan oppleve mye spennende på både trening og kamper. Det er ekstra viktig i en verden der det dessuten dessverre finnes mange usunne fritidsinteresser som lokker.

Avslutningsvis er fotball en relativt rimelig idrett, noe som også legger til rette for at de aller fleste kan delta. Det gjør at det er lav terskel for å bli med, og at fotball dessuten kan være en arena der barn med forskjellige sosioøkonomiske bakgrunner møtes på like vilkår, og ha samme helter, som Ronaldo.