Denne artikkelen er en betalt annonse.

For småbarnsforeldre kan det være ekstra utfordrende å få hverdagen til å gå opp, med en rekke ulike forpliktelser, oppgaver og aktiviteter. Det er ikke alltid like enkelt å se for seg hvordan man skal kunne legge til rette for mer tid til familien. Å velge en helt ny karrierevei kan være løsningen for noen.

Moderne teknologi innenfor klassiske yrker

Det er viktig å huske på at selv de aller mest «analoge» og tunge yrker i dag er preget av digital teknologi og smarte hjelpemidler. Et godt eksempel er veiing av tunge masser, paller og lignende, der såkalte gulvvekter og plattformvekter gjør det enkelt å få raske og gode avlesninger.

I et slikt lagermiljø vil også mange arbeidsoppgaver være helt eller delvis automatisert eller robotisert. For eksempel er det vanlig med stemmebasert plukking av varer, noe som gjør at man har begge hender ledige. På andre lager vil det også være enda mer avanserte systemer som tar seg av mange av de tunge og gjentakende oppgavene.

En balanse mellom lønn og arbeidstid

Å finne en balanse mellom lønn og arbeidstid kan være en utfordrende oppgave, særlig når man har mange faste utgifter – boliglån, barnehage, billån og mye mer. Imidlertid kan det for de aller fleste være nyttig å tenke over forholdet mellom penger og tid. Det er mulig å arbeide «døgnet rundt», men vil det gi den beste balansen i hverdagen? Det kan også være smart å regne på marginalinntekten ved å jobbe én time til, er det virkelig verdt det?

Det kan være mulig å tilpasse arbeidstid og stillingsprosent innenfor mange ulike bransjer og roller, men samtidig kan det også være enkelte yrker som er mer velegnet enn andre. Kanskje kan det være lurt å tenke nytt når det gjelder karriere hvis du opplever at din nåværende arbeidsplass ikke gir deg den fleksibiliteten og friheten du trenger?