Hvis du er nybakt forelder, har du kanskje ikke et forhold til navnelapper og merking ennå? Det vil helt garantert endre seg, med strenge krav til merking fra både barnehage og skole. Selv om barnehagen din har et avslappet forhold til oppfølging av merkingen, vil du dessuten raskt oppdage at nesten alt vil bli borte hvis du ikke merker det. Derfor er det lurt å begynne med denne vanen allerede fra dag én.

Enkelt å merke med selvklebende navnelapper

De klassiske strykemerkene eksisterer fortsatt i 2023, og de kan definitivt være nyttige når det kommer til plagg som skal vaskes ofte og ved høye temperaturer. Samtidig er enklere selvklebende navnelapper ofte mer enn nok, da de også tåler en god del runder i vaskemaskinen.

Selvklebende navnelapper har en rekke fordeler, da de helt enkelt festes direkte til for eksempel klær, matbokser, drikkeflasker, leker eller sko. Det er egentlig bare å prøve seg fram, du vil sannsynligvis bli overrasket over hva strykefrie merkelapper fester til.

Spar mye tid og penger over tid

Det er selvfølgelig ikke uten grunn at barnehager krever at du merker klær og utstyr, da det ellers er nesten umulig å få oversikt i hverdagen. Det betyr også at god merking vil spare deg for mye tid og penger:

  • Med godt merkede klær trenger du aldri å være usikker på om et plagg tilhører barnet ditt eller ikke – spar mye tid ved henting og levering.
  • Vannflasker, matbokser, klær og småting – alt som du ikke merker vil nesten garantert bli borte i løpet av en barnehage- eller skoledag. Det kan bli dyrt over tid.
  • Hver dag kastes en mengde klær og andre ting i norske barnehager og skoler, bare fordi de ikke var godt merket.

Derfor er det mange grunner til å komme i gang med merking tidlig. Da er rutinene på plass lenge før barnehagestart.