God belysning er det som gir et allerede flott rom det lille ekstra, og det gjelder også på soverommet. Det er selvfølgelig viktig å være forsiktig med alt for sterk belysning på dette rommet, husk på at lys er en viktig faktor ved innsovning, men flotte nattbordslamper og god stemningsbelysning har uten tvil en plass.

Leselamper på vegg eller nattbord?

Det finnes et bredt utvalg designlamper som kan benyttes ved sengekanten, og da enten montert på vegg eller plassert på nattbordet. Det er selvfølgelig egne preferanser som avgjør hva man foretrekker, men nattbordet gir kanskje rom for litt mer spennende løsninger. I dag er det enkelt å få tilgang til alle verdens design: kjøp en nattbordslampe på nett, og få den levert direkte hjem. En nattbordslampe trenger selvfølgelig heller ikke montering på vegg, noe som gjør det enda enklere å gi soverommet en ny look.

Type seng har selvfølgelig noe å si når du velger mellom lampe på vegg eller nattbord, men uansett er en nattbordslampe ofte det enkleste valget. Dessuten kan den uten problem flyttes til andre rom, en flott designlampe er på ingen måte låst til bare et bruksområde.

Leselys, nattlys eller stemningslys

En nattbordslampe er hovedsakelig tiltenkt bruk som leselys, kanskje kombinert med nattlys eller stemningslys. Det er taklamper, gulvlamper og eventuelle vegglamper som står for bruksbelysning på dagtid.

Det kan være smart å tenke over egne behov før du kjøper nattbordslampe. Hvis den ene partneren leser til sent på natt, da er det lurt med en nattbordslampe med fokusert leselys. En lampeskjerm som styrer lyset, kan dessuten gi nattbordslampen et flott designuttrykk.

Husk på at det i dag også finnes en mengde smarte lyspærer, som gjør det mulig å fjernstyre, dimme og styre alt fra fargetemperatur til lysstyrke. Det betyr at det er mulig å kombinere de aller kuleste designlampene med akkurat den smarthjemløsningen du har hjemme.