Løper barna alltid rundt i hagen når vannsprederen er på, klager mange i familien over at det er alt for varmt utendørs, eller er det konstant kø til badet? Da kan en utedusj i hagen kanskje være løsningen. Den fjerner kanskje ikke alle utfordringer i hverdagen, men noen sommerdager kan uten tvil bli litt mer avslappende.

Samme komfort som på badet – bare i hagen

Moderne utedusjer kobles til både kaldt og varmt vann, og du kan altså forvente deg den samme komforten som på badet. Det er selvfølgelig fortsatt mulig å skru temperaturen ned til iskaldt på en skikkelig varm dag, men samtidig kan du også nyte en varm og god dusj både tidlig vår og sen høst.

Hjemme er det mest fornuftig å benytte den vanlige varmtvannsforsyningen, og da legge opp rørforbindelse med hjelp av en rørlegger. Det finnes noen kreative løsninger med varme fra solen, men dessverre vil slike systemer sjelden levere nok varme i Norge. Gass er et annet alternativ, men det er mer relevant på en hytte uten tilgang til strøm eller alternative energikilder.

Mange forskjellige bruksområder

En utedusj kan benyttes til svært mye, for en barnefamilie er fleksibiliteten ekstra praktisk:

  • Barna kan ta en rask dusj før og etter de bader i eventuelt basseng i hagen, noe som gjør det enklere å holde bassenget rent.
  • Dessuten er det enkelt å skylle av sand og støv raskt, slik at du slipper å få med deg hele hagen inn i boligen.
  • Etter en løpetur er det deilig med en avkjølende dusj, og det kan være flott å få gjort unna den allerede i hagen.
  • På varme dager kan det også være fint med en liten avkjølende dusjpause fra solsengen.

Mulighetene er uendelige, og det er også derfor utedusjen garantert vil bli alles favoritt. Hvis dere er svært mange i familien, er det kanskje greit å installer to stykker?