En yogamatte er et svært anvendelig tilbehør til treningen, og den kan benyttes til mye mer enn bare yogaøvelser. I alle situasjoner der du trenger et underlag til treningen kan du bruke yogamatte, det kan være uttøying, bruk av foam roller eller øvelser med manualer. På https://billigfitness.no/collections/yogamatte finner du et bredt utvalg av yogamatter.

Mange forskjellige matter å velge mellom

De aller fleste yogamatter er omtrent 180 cm ganger 60 cm, noe som passer bra til øvelser uansett om du sitter eller ligger ned. Utover dette grunnleggende formatet finnes det et tilnærmet ubegrenset utvalg av forskjellige tykkelser, materialer og farger. Det er også det som gjør yogamatter så fleksible.

Tykkelsen til en yogamatte er ofte mellom 3 og 8 mm, men det finnes selvfølgelig også noen som er enda tykkere eller tynnere. De aller fleste vil ha en matte som kan rulles sammen, noe som setter noen grenser for maksimal tykkelse. Velg tykkelse etter hvor mykt underlag du vil ha, det er faktisk mange som foretrekker de tynneste mattene som er bare er 3 mm.

Det finnes også matter i flere forskjellige materialer, der noen er mer hardføre enn andre. Velg en mer motstandsdyktig matte hvis du vet at kommer å benytte den med sko.

Yoga kan være både avslapping og svært tung trening

Enkle yogaøvelser kan være et flott innslag også i treningsprogram som fokuserer på helt andre idretter som løping eller ski. Yogaøvelsene bidrar til at du blir mykere og får bedre blodsirkulasjon, men det finnes også yogaøvelser som gir skikkelig styrketrening.

Hvis du virkelig blir bitt av yogabasillen etter å ha kjøpt yogamatte, har du egentlig alt du trenger. En såkalt yogablokk er det eneste utstyret utover matten som du kan vurdere i tillegg, da den kan hjelpe deg med å få korrekt posisjon når du gjør litt mer avanserte øvelser.