Denne artikkelen er en betalt annonse.

Overgangen fra et liv uten barn til en tilværelse som småbarnsforelder kan være dramatisk. Det gjelder mange forskjellige områder, fra søvn til matlaging og barnesikring av hele boligen. Noen nye foreldre er kanskje redde for at de må skifte ut alt interiør til fordel for fargerike og barnevennlige tallerkener og bestikk i plast, men trenger det virkelig å være slik?

Trygghet også med flott borddekking

Det er viktig ikke å miste seg selv helt når du blir forelder, selv om barnet åpenbart vil være i fokus. Derfor bør du ikke legge vekk alle ønsker du har når det gjelder for eksempel borddekking og kjøkkenutstyr. Hos spesialforhandlere som Kitchen Living Dining finner du en mengde flotte tallerkener, bestikk, kopper og alt annet du kan tenke deg til kjøkken og bolig – det dreier seg da om kvalitetsprodukter fra etablerte produsenter. Du finner kanskje ikke spesielt mange tallerkener i fargerik plast, men er det virkelige nødvendig?

Alt handler om prioriteringer og vurdering av trygghet. Det er åpenbart verken lurt eller trygt å gi et lite barn en skarp kniv, men en kvalitetsbolle i steingods vil stå tryggere på bordet enn tilsvarende bolle i enkel plast. Du må akseptere at noen tallerkener kanskje vil gå i stykker hvis de lander på gulvet, men det kan være en rimelig pris å betale for et stilfullt kjøkken.

Hva med barnesikring av kjøkken?

Et kjøkken vil aldri bli til et helt barnesikkert sted, med tanke på kniver og annet kjøkkentilbehør, komfyr og andre store og små risikoer. Det er selvfølgelig smart å redusere risiko der det er mulig, for eksempel ved å sette barnesikre låser på skuffer og skap med farlig innhold.

Samtidig er det ingenting som kan erstatte voksne som er tilstede. Når du passer på og hjelper barnet med små og store utfordringer, vil et flott designinteriør ikke være noen spesielt stor utfordring i hverdagen.