Kjøleskapet er kanskje det aller mest brukte utstyret på kjøkkenet, samtidig som det sikkert er mange som ikke legger så mye merke til skapet som står der og passer på at alt fra melk og yoghurt til grønnsaker oppbevares ved riktig temperatur.

Elektrokjedene har et gigantisk utvalg å by på, og det er mange kjøleskap å velge mellom i alle prisklasser. En trend som ikke helt har tatt av ennå, men som vi sannsynligvis vil se mer av i fremtiden, er smarte kjøleskap.

Kjøleskap som viser deg hva som er inni

En type smarte kjøleskap som allerede finnes på markedet, er skap der du faktisk kan se hva som er inne i kjøleskapet uten å åpne døren. Det er mulig ved å ha en stor skjerm på utsiden, og kameraer på innsiden. Så langt er det sikkert greit å erkjenne at dette mest er en gimmick, men det finnes også et mer seriøst aspekt i form av at det er mulig å spare energi og holde temperaturen i kjøleskapet mer stabil.

Bildegjenkjenning og artifisiell intelligens i kjøleskapet?

Om noen år vil det kanskje fremstå som ekstremt gammeldags at vi i dag kikker inn i kjøleskapet og skriver en handleliste, på papir eller på mobilen. Med stadig mer avanserte funksjoner for bildegjenkjenning og andre muligheter som RFID er det egentlig ingen grunn til at kjøleskapet ikke skal kunne holde orden på hva som er nødvendig å kjøpe inn på egen hånd.

Kombinert med automatisk bestilling av varer kan det være at du aldri trenger å huske på å fylle opp kjøleskapet igjen. Dette forutsetter selvfølgelig at artifisiell intelligens kan være med og passe på at små detaljer som jobbreiser, ferier og andre endringer i behov også inkluderes i beregningen. Noen synes kanskje at det høres litt skummelt ut at kjøleskapet skal vite så mye om familiens rutiner, så sikkerhet er selvfølgelig viktig. Dette blir en spennende utvikling å følge med på i årene som kommer.