Trygt bilhold er selvfølgelig viktig helt uavhengig av familiesituasjon, men det er klart at du følger med litt ekstra nøye på sikkerheten når du har barn i bilen. Det fører til at kriterier som sikkerhetssystemer og driftssikkerhet blir viktigere enn sportslige egenskaper og rå motorstyrke.

Fornuftige valg kan også være rimelige

Det vil aldri være rimelig å kjøpe og vedlikeholde en bil, men det trenger samtidig ikke være unødvendig dyrt å velge en bil som gir deg den tryggheten som hele familien fortjener. Til å begynne med er det selvfølgelig lurt å velge en så moderne bil som mulig, med tanke på at utviklingen innen førerassistansesystemer. Heldigvis er det ofte det litt mer luksuriøse ekstrautstyret som koster mye penger.

Det er også mulig å spare noe penger i forbindelse med service, samtidig som du ikke kompromisser med sikkerheten. Å velge brukte reservedeler til BMW E34 er et godt eksempel, da du får både originale deler og en gunstigere pris.

Prioriteringer på et begrenset budsjett

Er du litt irritert over den nesten usynlige bulken bak på bilen, eller kanskje noen riper på felgene? I de aller fleste familier vil det være nødvendig å prioritere relativt hardt når det gjelder slike utbedringer, og heller velge det som dreier seg om driftssikkerhet.

  • Gode dekk er et område der du definitivt ikke bør være gjerrig. Selv de mest avanserte førerassistansesystemene, og de aller beste sjåførene, vil slite hvis dekkene ikke er gode.

  • Andre faktorer som påvirker kjøreegenskapene, alt fra forstilling og stag til en klar og hel frontrute, er også viktige å prioritere – da de påvirker sikkerheten i trafikken direkte.

Avslutningsvis er det også viktig å følge med på når det gir mening å skifte bil. Igjen vil det aldri være økonomisk gunstig å kjøpe ny bil, men det kan være et rasjonelt valg for familien sammenlignet med stadig voksende servicekostnader kombinert med manglende sikkerhetsfunksjoner.