Reklame

Småbarnsforeldre vil oppleve mange små daglige utfordringer, frustrasjoner og etter hvert konflikter med barnet. En navnesmokk kan kanskje ikke utsette trassalderen, men den kan være en liten ting som i hvert fall gjør håndteringen av smokker bittelitt enklere.

Grunnleggende om navnesmokker

En navnesmokk er, som navnet sier noe om, helt enkelt en smokk med barnets navn på. Det er ikke optimalt å bruk for eksempel tusj eller vanlige navnelapper på smokker, derfor er slike navnesmokker graverte. Det finnes både BIBS-smokk, Philis Avent-smokk og MAM-smokk med navn – i tillegg til en rekke andre merkevarer

En BIBS smokk eller MAM smokk med navn er av høy kvalitet, og dessuten vil merkingen bidra til at den ikke blir borte. Kompletter gjerne med kjede eller snor som gjør at smokken henger på plass når barnet mister den. Det er flere fordeler med å velge en ferdig merket smokk, og den spesielle graveringen er en av grunnene. Smokker er som regel laget for å kunne kokes, med tanke på desinfeksjon. Det gjelder likevel verken tusjskrift eller standard selvklebende navnelapper. En gravering har praktisk talt ubegrenset holdbarhet, selv etter mange runder i kjelen.

Husk på å merke andre småting

I de aller fleste barnehager er det praktisk talt obligatorisk med merking av absolutt alle ting. Det kan komme som et lite sjokk på nye foreldre, og det er like greit å etablere gode rutiner allerede før barnet begynner i barnehagen.

Moderne navnelapper er svært robuste, og kan i mange tilfeller også brukes til klær som skal vaskes ofte. Plagg som skal vaskes ved svært høy temperatur kan fortsatt merkes med de klassiske strykemerkene. Det tar litt lenger tid å feste strykemerker, men det er også et godt argument for å være systematisk med merkingen. Gjør det helt enkelt til en vane å merke alle ting med en gang, da får du unnagjort flere plagg samtidig – og sparer tid.