Dessverre blir gode tepper faktisk ofte oversett i moderne hjem. Vegg-til-vegg-tepper er svært uvanlige i dag, og i forhold til rengjøring kan det selvfølgelig være enklere med parkett eller laminat. Samtidig skal man ikke avskrive det klassiske vegg-til-vegg-teppet helt, i hvert fall ikke på utvalgte rom. Dessuten kan gode tepper gjøre selv de hardeste laminat- eller parkettgulv mer lune og innbydende.

Det er viktig å huske på at mange tepper ikke bare har en dekorativ funksjon, men dessuten i aller høyeste grad et praktisk formål. Det første mange tenker på da er selvfølgelig inngangsteppet, som har en viktig funksjon når det gjelder å holde resten av entréen og boligen ren.

I andre rom har tepper også en funksjon i forhold til lyddemping, og eventuelt også som beskyttelse av ømfintlige gulv på steder med mye slitasje. Det er greit å huske på sklibeskyttelse under teppet hvis det ikke allerede har en sklisikker underside.

Det er sikkert mange familier som kvier seg for å kjøpe tepper fordi det kan være vanskelig med rengjøring og vask. Likevel finnes det flere forskjellige løsninger på dette:

  • De aller fleste tepper tåler noen form for tepperens, og det er mulig å leie en tepperensemaskin over en helg. Da vil teppet bli rengjort i dybden.

  • For hverdagsflekker er det mulig å bruke møbelsjampo eller egne rensemiddel.

  • Noen mindre tepper kan eventuelt vaskes i vanlig vaskemaskin, men da må man sjekke det i forkant.

  • Dessuten finnes det flotte plastikktepper, som både kan støvsuges som vanlige tepper og vaskes med vann. De passer ekstra godt på steder som under spisebordet.

Oppsummert bør altså renhold og vask ikke være noen hindring for å finne gode tepper. Det er selvfølgelig lurt å ha det i bakhodet når man velger teppe, og gjerne velge kvalitet som tåler en rens eller to.