Annonce

Det skjer mye på kjøkkenet til en barnefamilie, og det er ikke rart at både interiør og utstyr er utsatt for mye slitasje. Kjøleskapet åpnes et uendelig antall ganger i løpet av dagen, og selve interiøret i kjøleskapet vil også utsettes for mye slitasje over tid. Heldigvis er det mulig å gjøre mye med det eksisterende skapet så lenge som den grunnleggende funksjonaliteten er i orden.

En grundig vask og noen nye deler

Vask av kjøleskapet er noe mange familier ikke tar helt på alvor. Det er selvfølgelig synd, både med tanke på matsikkerhet og estetikk. Derfor er en grundig vask av kjøleskapet noe av det første du bør se til å få på plass. Se instruksjonene for akkurat ditt kjøleskap når det gjelder konkrete råd for vask, særlig hvis du har et skap med spesielle funksjoner som vanndispenser eller antibakterielle egenskaper.

Hvis noen deler i skapet er skadet, er det også mulig å kjøpe både kjøleskap-skuff og mange andre store og små deler på nett. Hele hyller, skuffer og andre tilbehør ser ikke bare penere ut, de vil også gjøre det enklere å bruke skapet i hverdagen.

Hva med å gi kjøleskapet en ny look utvendig?

Kanskje synes du at kjøleskapet ser litt trøtt og slitt ut utvendig, eller at det bare er lite spennende i standardfarger som hvitt eller stål? Å male skapet er sannsynligvis ikke noe for amatører, men å bruke såkalt kontaktplast eller dekorplast kan være en rask vei til en helt ny look. En slik selvklebende folie fester du enkelt til fremsiden av kjøleskapet, noen har til og med foliert hele kjøkkeninteriøret.

Kjøleskapet er en av disse tingene som det er enkelt å glemme i hverdagen, fordi det alltid er der i bakgrunnen. Selv en liten endring vil kunne utgjøre en overraskende stor forskjell, derfor bør du ta en titt på familiens kjøleskap allerede i dag.