Er det slik at farsdag eller morsdag nærmer seg? Og du har enda ikke bestemt deg for hva du skal kjøpe?

Vi skal slå et slag for den klassiske gaven.

Nemlig blomster.

I de neste avsnittene skal vi:

  • Skrive litt om historien til fars- og morsdag.
  • Vise deg hvilke blomstertyper som passer til fedre og mødre.
  • Samt gi annen nyttig informasjon.

Er du klar?

Da tenker jeg at vi bare begynner med en gang.

Blomster til far – dette må du tenke på

Det å gi blomster til farsdag er en vakker og ofte oversett tradisjon som bærer med seg en dypere betydning. Farsdag, som har sine røtter i tidlig 20-tallets USA, ble først foreslått i 1909 av Sonora Smart Dodd, inspirert av morsdagens suksess.

Hun ønsket å hedre sin far, en borgerkrigsveteran som alene oppdro seks barn. Mens morsdag raskt ble populær, tok det lengre tid før farsdag ble anerkjent. Det var ikke før i 1972 at farsdag offisielt ble en nasjonal høytidsdag i USA.

Når det gjelder blomster på farsdag, bryter dette med det tradisjonelle synet på blomster som en feminin gave. Det representerer en moderne forståelse av at menn også setter pris på skjønnheten og symbolikken blomster bærer.

Typiske blomster for farsdag inkluderer robuste, sterke og fargerike arter som solsikker, roser (spesielt gule for vennskap), iris, og orkideer. Disse blomstene representerer styrke, ære og respekt, kvaliteter som ofte assosieres med fedre.

Det å gi blomster på farsdag er mer enn bare en gest; det er en anerkjennelse av kjærligheten og styrken fedre bringer inn i våre liv. Det representerer en ny og moderne måte å uttrykke takknemlighet og beundring på, og gjør dagen enda mer spesiell og minneverdig.

Gi blomster i gave på morsdag – våre tips

Det å gi blomster til morsdag er en tradisjon som feirer og hedrer mødres uendelige kjærlighet og ofre. Morsdagens historie går tilbake til antikken, men den moderne feiringen har sine røtter i tidlig 20-tallets Amerika. Anna Jarvis, datteren til Ann Reeves Jarvis som hadde startet Mothers’ Day Work Clubs for å fremme folkehelsen, tok initiativet til å ære sin egen avdøde mor i 1908. Dette var begynnelsen på det som skulle bli en årlig nasjonal høytid i USA fra 1914, dedikert til å feire alle mødre.

Blomster har spilt en sentral rolle i morsdagsfeiringen, symboliserende liv, kjærlighet og gleden av morskap. Klassiske valg for morsdag inkluderer roser, spesielt rosa roser som symboliserer takknemlighet og beundring, liljer, som representerer renhet og skjønnhet, og tulipaner, assosiert med kjærlighet og komfort.

Peoner, med sin frodige og duftende tilstedeværelse, er også populære for å uttrykke kjærlighet og takknemlighet til mødre.

Det å gi blomster på morsdag er en kraftfull gest som uttrykker takknemlighet, anerkjennelse og kjærlighet. Det er en tidløs og universell måte å si “takk” på, og minner mødre om deres sentrale og uerstattelige rolle i våre liv. Denne tradisjonen gjør morsdag til en enda mer meningsfull og minneverdig anledning.