Dette innlegget er sponset

Nybakte småbarnsforeldre oppdager svært raskt at det å ha barn i hus også fører til en god del innkjøp av både klær, sko, utstyr og tilbehør. Noen av disse handleturen er helt nødvendige, ingen vil gå tom for bleier i løpet av helgen, andre er sannsynligvis ikke fullt like viktige – kanskje trenger minstemann ikke enda et pynteantrekk til fest og feiring? Yttertøy er trygt plassert i kategorien med nødvendigheter, og det er viktig at klesplaggene er både komfortable og funksjonelle.

Barn er i konstant bevegelse

Som voksen klarer du deg kanskje med en paraply selv når det høljer ned, men nå er det sånn at barn og voksne ikke kan sammenlignes når det gjelder aktivitetsnivå. Det stiller tøffe krav til yttertøy, for eksempel skal et sett med Didrikson regntøy oppfylle både kravene til regntetthett og bevegelighet.

En vanlig feil i den forbindelse er å glemme at barnet skal ha rom til å sette seg ned, løpe, hoppe og klatre. Det kan være at antrekket passer perfekt når barnet står rett opp, men det skjer ikke spesielt mange sekunder i løpet av en dag.

Avveining mellom kvalitet, pris og brukstid

Det er mulig å bruke store summer på klær og sko til barn, og denne utgiftsposten kan gjøre et betydelig innhogg i budsjettet. Derfor er det også viktig å prioritere, slik at pengebruken ikke går over styr.

Det er åpenbart funksjonelle forskjeller mellom for eksempel materialer som er helt tette og pustende stoffer, og slike faktorer kan definitivt forsvare en høyere pris. Samtidig kan det også være tilfeller der du betaler for et merkevarenavn, og det er kanskje ikke særlig relevant når det gjelder barneklær? Dessuten bør du selvfølgelig tenke over hvor lang brukstid et gitt plagg vil ha, noen typer yttertøy vil bare brukes i løpet av noen få måneder. Da er det ekstra viktig å vurdere pris mot plaggets nytteverdi.