Uansett hvor stor familie du har så kjenner man godt på økonomien når det er mye kostnader. Derfor er det ekstremt viktig med et budsjett for å holde kontrollen på hvor mye penger som går ut og hvor mye penger som går inn. Vi liker å kalle dette et familiebudsjett. I familiebudsjettet så lister man opp alle relevante kostnader som:

  • Boliglån/husleie
  • Billån
  • Strøm
  • Utgifter til mat
  • Barnehage
  • SFO
  • Generelt forbruk

Veldig mange tenker at dette er utgifter man ikke kan gjøre noe med, men det stemmer ikke. På boliglånet så kan man enkelt spare masse penger ved å hele tiden flytte boliglånet til den banken som har den beste renten. Billån er gjerne litt vanskeligere å flytte så der bør man faktisk sørge for å ha den beste renten når man først låner penger.

På mat så er det utrolig mye penger å spare hvis man tenker litt annerledes. Veldig mange var veldig flinke til å spise billig når de var studenter men når man stifter familie så er det veldig mange som slutter å spare penger her. Man trenger heldigvis ikke å leve som en student for å spare penger på familiebudsjettet. Ved å tenke strategisk, og ikke leve på kreditt, når du skal lage mat så kan du ganske enkelt spare flere tusen kroner hver måned. Det finnes utrolig mange gode billige oppskrifter på mat som ikke tar lang tid.

En annen post i budsjettet som er utrolig enkel å spare penger på er strøm. Ved å bruke en strømtest på internett så kan du enkelt spare flere hundrelapper hver eneste måned ved å sammenligne priser hos forskjellige strømleverandøren. Hvis du husker vinteren i år hvor prisene på strøm var rekordhøye så vet du at det er veldig mye penger å spare på å holde kontroll med strømmen.

Oppsummert så er det veldig mange forskjellige tiltak du kan gjøre for å gjøre familiebudsjettet mer romslig og ikke minst frigjøre mer penger til sparing!