Det er ikke alltid like enkelt å få med hele familien ut på felles tur om vinteren, både med tanke på det norske klimaet og mange ulike ønsker. Skal dere på langrenn, alpint eller bare ake? Kanskje er det noen som vil på skøyter, og andre vil bygge snøborg? Heldigvis er det noe nesten alle vil kunne være enige om, nemlig at det er hyggelig med varmende ild i bålpanner eller grill.

Du kan grille eller varme hva du vil

Før du får prestasjonsangst, og begynner å uroe deg for hvilke kulinariske mesterverker som må til, vinteren er uten tvil tiden for lette løsninger. Over bålpanner kan du helt enkelt grille noen enkle pølser eller pinnebrød, ikke gjør det vanskeligere enn det. Hvis du virkelig vil gjøre ting eksklusivt, kan du kanskje ta med vaffelrøre til eget vaffeljern til bål, eller lage enkel toast i folie eller eget toastjern. Vinteren er ikke tiden for langtidsstekte entrecoter og fancy oppskrifter.

Over en bålpanne kan du selvfølgelig også varme mange forskjellige typer god drikke. Kokekaffe over åpen ild smaker nydelig, men det går også fint å varme både solbærtoddy og rester av julens gløgg?

Morsomme desserter på nulltid

Med åpne ild er det også mulig å lage en rekke morsomme og svært enkle desserter og søtsaker til kos. Til å begynne med finnes det egne popcorngryter til bruk på bål – både morsomt og godt for store og små. Å grille marshmallows over åpen ild er også en klassiker, bare pass på at ingen brenner seg.

I tillegg kan du selvfølgelig lage pannekaker og annet snadder over åpen ild, eller kanskje skape en egen kanelbolle-opplevelse med pinnebrøddeig? Du trenger bare litt ferdigblandet sukker og kanel, så kan du variere pinnebrødet til å bli en bolle som vil kunne matche selv de fineste bakeriene. Det er ikke rart at familieaktiviteter rundt åpen ild ofte blir en suksess.