Denne artikkelen er en betalt annonse.

Å bli foreldre for første gang er en stor omveltning, med helt nye prioriteringer i hverdagen. Det er bare å glemme å sove lenge om morgenen, de aller fleste rutiner må tilpasses det yngste medlemmet i familien. Disse endringen kan også påvirke behovet for belysning i boligen, så ta deg gjerne litt tid til å jobbe med lamper og lyskilder mellom slagene.

Ny funksjonsbelysning og dempet allmennbelysning

Det skal selvfølgelig ikke være nødvendig å gjøre om på alt av belysning i boligen, men det kan være at du oppdager noen nye behov på rommet som fungerer som barnerom. Heldigvis finnes det mange gode produkter hos forhandlere som ledlyskilder.no, se for eksempel etter fokusert belysning med LED-armatur – en smart løsning ved stellebordet.

Samtidig kan det være at dere ønsker mer dempet belysning andre steder i hjemmet, ikke minst i forbindelse med amming om natten. Selvfølgelig er det individuelle ønsker og behov som avgjør, men det finnes for eksempel mange smarte nattlamper med dempet lys.

Fleksibilitet er nøkkelen til familievennlig belysning

Alle familier er unike, og dessuten vil familiens behov utvikle seg raskt – også når det gjelder belysning. Derfor er det kanskje først og fremst fleksibilitet som er nøkkelordet når det gjelder langsiktig arbeid med belysningen i et hjem med barn.

Belysningen på stua er et godt eksempel. Som hovedregel bygger man opp belysningen i et slikt rom med allmennbelysning, stemningsbelysning og så noe funksjonsbelysning over for eksempel kjøkkenbenken. I en småbarnsfamilie kan det være at det i tillegg er nødvendig med ekstra funksjonsbelysning ved kjøkkenbordet, tilpasset for eksempel lekselesing. Samtidig må denne belysningen kunne tilpasses – slik at dere ikke må ha den samme lysstyrken når dere har middagsselskap rundt bordet en mørk høstkveld.

Bruk litt tid på å finne inspirasjon til belysningsløsninger som er både familievennlige og stilige, husk til slutt på at det definitivt er mulig å kombinere flott design og god funksjonalitet.