Perler er et tilnærmet obligatorisk innslag på ethvert hobbyrom, og det er morsomt og spennende å lage sine egne smykker med flotte perler. Mulighetene er selvfølgelig uendelige, det finnes ingen fasitsvar for hvor hvilke perler som passer sammen – eller hvilke mønstre eller farger som skal benyttes. Dessuten finnes det perler i mange størrelser, noe som gjør at de aller fleste barn kan bli med på aktiviteten.

Mange forskjellige perler å velge mellom

Perler er ekstremt fleksible å jobbe med, og den enkle formen gjør også at det finnes en mengde forskjellige materialer, design og størrelser å velge mellom. Du vil helt enkelt alltid finne perler som passer til prosjektet ditt.

  • De ekstremt små glassperlene, noen ganger kalt for rocaiperler, er ypperlige til både smykker og dekorasjon av klesplagg eller armbånd. Pass på nåler og tråd/wire som passer til perlene – og en god oppbevaringsboks.
  • Større perler brukes vanligvis til smykker, som halsbånd eller armbånd. Dessuten er det mulig å lage øredobber og andre smykker, pass bare på å kjøpe egne deler til smykker. Låser og fester gjør det også mye enklere å lage halsbånd.
  • Større perler i tre kan benyttes til både rustikke smykker og andre hobbyprosjekter. Størrelsen og materialet gjør det mulig å lime slike perler til mange forskjellige materialer.

Pass på sikkerheten når du bruker perler

Perler lar deg skape helt fantastiske smykker og andre egne design. Da er det også viktig å passe på sikkerhet for store og små. Barn må være store nok til å ikke prøve å spise perlene, pass særlig på større perler i tre sammen med små barn.

Dessuten er det lurt å velge smykkedeler i metall av god kvalitet, med tanke på for eksempel allergi og hudreaksjoner. Det er også viktig å være forsiktig med verktøy som benyttes til å prege mønster i metall, eller til å feste sammen smykker. Lykke til med ditt perleprosjekt.