De aller fleste småbarnsforeldre vil oppleve at døgnet ikke har mange nok timer, det er tilsynelatende aldri mulig å være helt i rute. Da er det fort gjort å komme på etterskudd med egenpleie og fokus på egen velvære, men smarte løsninger kan hjelpe deg på dette området. For eksempel er det mulig å fjerne uønsket hårvekst på en både effektiv og skånsom måte med såkalt IPL-hårfjerning.

Grunnleggende om hårfjerning med IPL

IPL er en metode som bygger på skånsom bruk av lysimpulser. Forkortelsen IPL betyr også «intenst pulserende lys», behandlingen er basert på svært raske lysimpulser i et meget bredt spektrum. IPL er en type hårfjerning som gir et permanent resultat ved regelmessige vedlikeholdsbehandlinger.

En IPL-hårfjerner føres helt enkelt over huden i området som skal behandles, og energi overføres via det intenst pulserende lyset. Hårveksten vil absorbere mer energi enn den omkringliggende huden, noe som fører til at hårsekkene og hårveksten over tid «går i dvale». Det er mulig å se resultater allerede etter noen få behandlinger, og etter 12 uker vil resultatet være komplett.

Både raskt, enkelt og skånsomt

Hårfjerning med barbering eller voksing kan være både smertefullt, tidkrevende og kostbart. IPL-hårfjernere med høy kapasitet kan ha en forventet levetid på opptil 20 år, noe som i seg er et godt argument for å velge denne metoden. Samtidig er tidsbruk og vanskelighetsgrad enda viktigere faktorer i en travel hverdag.

  • De regelmessige behandlingene legger ikke beslag på mye tid, og forberedelser og etterarbeid er dessuten begrenset sammenlignet med andre metoder.
  • Den skånsomme lysbehandlingen fører til at du ikke trenger å konsentrere deg på å unngå kutt og skrammer. Du trenger heller ikke forberede deg mentalt på smertefull hårfjerning med voks.

Hårfjerning med IPL vil selvfølgelig verken gi deg flere timer i døgnet eller færre arbeidsoppgaver og forpliktelser i hverdagen. Imidlertid kan denne innovative hårfjerningsmetoden gi deg noen øyeblikk med velfortjent avslapping og velvære.