Den klassiske campingturen har fått en liten renessanse i senere tid, og det er mange som har fått opp øynene for hvor morsom og spennende en campingtur i Norge egentlig kan være. Det hjelper selvfølgelig med campingutstyr av god kvalitet, men hva kan du gjøre for at hele familien skal glede seg til å bli med på tur?

Senk skuldrene – og forventningene

Det er mange, ikke minst småbarnsforeldre, som har urealistisk høye forventninger til ferie – uansett om det handler om en chartertur eller camping. Noe av det aller viktigste du kan gjøre er å helt enkelt senke forventningsnivået litt. Da blir det sannsynligvis både enklere å få med barna, og en hyggeligere tur for alle. Husk på at en campingtur ikke trenger å handle om tusen opplevelser stablet på rekke og rad, for mange barn er det nok med tid sammen.

Ikke vær redd for regn. Det er ikke alltid solskinn i Norge, og uro for dårlig vær kan gjøre hele familien gretten og sur. Aksepter at alt ikke kan styres, og kos dere med kakao og kortspill i teltet når regnet bøtter ned.

Involver hele familien i planleggingen

Delaktighet er viktig, alle liker å føle at de blir hørt. Ta med hele familien når du kjøper nytt campingutstyr, på sider som https://www.campstuff.no/ er det enkelt å finne morsomme ting for alle og enhver. Kanskje finner dere noe praktisk, som du ikke hadde tenkt på selv?

Dessuten er det mye enklere å få med alle i familien hvis de har fått være med og bestemme hvor reisen egentlig skal gå. Husk på at det er mulig å kombinere flere ønsker på en og samme tur. Selv om de voksne i familien kanskje ikke elsker lekeplasser og dyreparker, er det kanskje det som skal til for at også de enklere naturopplevelsene skal bli fine for hele familien.