Mange nybakte småbarnsforeldre oppdager at hjemmet ikke er så barnevennlig som det burde være, og det er ikke uvanlig at man begynner med store og små oppussingsprosjekter for å gjøre boligen litt mer praktisk for hele familien. Samtidig kan det være utfordrende å lage rom for byggematerialer i et stramt husholdningsbudsjett, derfor er det greit å bruke tid på å finne alternativer som er både rimelige, pene og barnevennlige.

Ingen fasitsvar, men rimelige gulv kan være gode

Til å begynne med er det greit å huske på at det ikke finnes noen fasitsvar når det gjelder hvilket gulv som er det beste valget for en barnefamilie. Samtidig kan selv et skikkelig billig gulv være mer enn godt nok, ta en titt på flottegulve.no for mange gode alternativer i ulike prisklasser.

Høy pris på gulv handler ofte om design og/eller materialvalg. Et heltregulv vil oftest være mye dyrere enn et laminatgulv, samtidig som laminatgulvet faktisk kan ha egenskaper som passer bedre til behovene i en familiebolig.

Laminat er et hardført alternativ til parkett

Å velge parkett har lenge vært «standarden» for mange norske familier, men det kan definitivt lønne seg å tenke utenfor boksen når det gjelder gulv. Et parkettgulv har flere lag med tre, noe som gjør det mulig å slipe og overflatebehandle gulvet opptil flere ganger i løpet av gulvets levetid. Samtidig vil et parkettgulv være relativt «mykt», og det kan få skader hvis det utsettes for mekanisk slitasje i form av leker, fjernkontroller, kjøkkenutstyr og andre ting som lett faller på gulvet.

Et laminatgulv er på den andre siden laget med en kjerne i tre, men da i form av en fiberplate. Kjernen er dekket med en dekorfilm og svært hard lakk, noe som fører til at et godt laminatgulv kan motstå mye mekanisk slitasje. Derfor er det ofte smart å vurdere laminatgulv til en familiebolig.