Kjøleskapet er sentralt på kjøkkenet, og det er vanskelig å se for seg en hverdag uten et kjøleskap. For mange er kanskje kjøleskapet likevel noe som bare står der, og man setter kjølevarene helt tilfeldig inn der det er plass.

Alle moderne kjøleskap klarer å holde en akseptabel temperatur i hele kjøleskapet, men det er likevel viktig å huske på at det faktisk er temperaturforskjeller også mellom ulike steder i det samme kjøleskapet.

Husk at varme alltid beveger seg oppover

Det som kanskje er aller viktigst å huske på i forbindelse med temperaturen i et kjøleskap, det er at varme alltid beveger seg oppover. Det er derfor lurt å alltid oppbevare spesielt ømfintlige produkter så langt ned i kjøleskapet som mulig. Legg merke til at det da selvfølgelig handler om selve kjøleskapet, hvis det finnes andre mindre rom lengst ned det temperaturen kan tilpasses individuelt kommer de i tillegg.

Vær forsiktig med åpning av kjøleskapet – og varme matvarer

Melk er en av de mer ømfintlige produktene i et kjøleskap, og derfor er det egentlig ikke helt riktig at mange har melk plassert i døren på kjøleskapet. Der er melken ekstra utsatt for temperaturendringer når kjøleskapet åpnes, sammenlignet med hvis den hadde vært plassert lenger inn på en hylle.

En annen faktor som kan påvirke temperaturen i kjøleskapet er rester eller andre matvarer med høyere temperatur som plasseres i kjøleskapet. Mat som har vært varmet opp bør alltid få kjøle seg ned litt på kjøkkenbenken før den plasseres i kjøleskapet. Samtidig er det selvfølgelig viktig å få maten inn i kjøleskapet slik at holdbarheten ikke blir forringet, men det er viktig at den ikke varmer opp store deler av kjøleskapet.

Et avsluttende tips er å holde kjøleskapet ryddig, da er det mye enklere å følge med på hva du egentlig har hjemme – og unngå at noe går ut på dato.