For dem som har bodd i en by vet mye om hva smale rom er for noe.

Når alt det nødvendige er på plass i leiligheten kan det fort virke både trangt og overmøblert.

Men heldigvis finnes det håp. Det finnes smarte triks som ikke bare vil hjelpe deg å leve kompakt og komfortabelt, men som også vil kunne “lure” øyet til å tro at rommet er større enn det er.

Smart oppbevaring

Oppbevaring er et tema, uansett hvor mange kvadratmeter man har å boltre seg på. Klær, sko og andre nødvendigheter tar plass.

– Det er viktig å tenke oppbevaring med en gang man begynner å innrede, forteller Solveig Baalsrud Svoor hos Dis interiørarkitekter mnil i Oslo.

Gå gjerne til anskaffelse av oppbevaringsløsninger som sørger for at ting tar lite plass. Et skoskap kan være en slik løsning.

Å benytte møbler som har flere funksjoner eller i det minste kan gjøres mindre/pakkes bort/forandres etter behov når de ikke er i bruk kan være en god løsning i små rom og kompakte boliger.

Salongbord med hemmelige hyller eller skjulte rom vil kunne skjule rot og gjøre rommet mindre overfylt. Senger som også har skuffer under vil fungere på samme måte. Kjøp et relativt lite spisebord som kan trekkes ut ved behov, men som til daglig ikke vil stjele plass. Sats også på stoler som kan stables.

Ha rene linjer

Stram opp stilen. Møbler med en ren og enkel form og stramme linjer vil virke nettere i kompakte omgivelser og vil derfor lure øyet til å tro at plassen rundt disse møblene er større enn den i realiteten er.

Bruk mye lys

Belysning er et viktig element når det gjelder hvordan rommet føles. La for det første så mye naturlig lys som mulig slippe inn, og du vil bli overrasket over hvor mye større rommet synes allerede. Dersom du ikke har tilgang på så mye naturlig lys kan du benytte elektrisk lys for å oppnå noe av den samme effekten. Hvis du trenger å stenge lys ute i enkelte perioder får du kjøpe plissegardiner på mål.