Å skape et godt hjem for hele familien handler selvfølgelig ikke bare om kvaliteter ved et bygg, det er til syvende og sist menneskene i boligen som skaper opplevelsene. Samtidig utgjør den fysiske boligen rammen for et godt familieliv, og et rolig og lunt hjem kan uten tvil bidra til mange gode dager for både store og små.

Design og funksjon i harmoni

Før man får barn kan man tillate seg å velge design som ikke er spesielt praktisk, men med barn i hus er det helt nødvendig å huske på de praktiske aspektene når man for eksempel skal fornye gulv eller vegger. Et eksempel er at overflater bør være robuste og enkle å rengjøre, i tillegg til at det kan være behov for andre funksjoner utvalgte steder i boligen. Det kan for eksempel handle om gulvvarme eller lyddemping, akustikkpanel er et godt eksempel på hvordan man på en enkel måte kan styrke lyddempingen i et rom.

Samtidig er det heldigvis tilnærmet alltid mulig å kombinere form og funksjon. Laminat er et godt eksempel, med tanke på alt som har skjedd når det gjelder design og tekstur på dette hardføre gulvet. Moderne laminat kan være vanskelig å skille fra «ekte» tre, samtidig som det er en god del enklere å vedlikeholde. Akustikkpaneler og spilevegger er også designelementer i seg selv, det er mulig å bruke slike elementer utelukkende for sine estetiske fordeler.

Reduser rot, skap rene flater og oversikt

For en barnefamilie er det å redusere rot kanskje noe av det aller viktigste man kan gjøre for å skape en følelse av ro i hverdagen. Det kan selvfølgelig være lettere sagt enn gjort, mange vil oppleve at store og små ting raskt overtar både kjøkkenbenker, skap, bord og gulv. Det kan føles håpløst ut å prøve å navigere gjennom en jungel av matbokser, klær og skolebøker, da er løsningen ofte å prøve å lage system – samtidig som man fjerner så mye som mulig av unødvendige ting.

Hvis alt i et rom har en fast plass, vil det være mye enklere å rydde og organisere. Samtidig vil det også utfordre deg når det gjelder å kvitte deg med ting du ikke trenger – hvis noe ikke fortjener en fast plass, trenger du det egentlig da? Kombinasjonen av smart interiør og god orden vil gjøre hverdagen enklere – noe som også vil gjøre hjemmet til et roligere og lunere sted for hele familien.