Denne artikkelen er en betalt annonse.

Mange småbarnsforeldre opplever at den nye hverdagen med barn i hus stiller helt nye krav på en rekke ulike områder, inkludert interiør og innredning. For eksempel kan det være nødvendig å tenke nytt når det gjelder belysning, uansett om det handler om belysningen på barnerommet eller LED-lister som en del av de nyeste badstue trender.

LED har mange fordeler

I 2023 er det egentlig nesten obligatorisk å velge LED, i og med at de gamle glødepærene er praktisk talt helt faset ut. Når det er sagt, så er det også mange andre fordeler forbundet med å bruke LED.

  • Til å begynne med produserer LED-lamper svært lite varme. På noen områder, som for eksempel når det gjelder nevnte LED-lister i badstue, har det kanskje ikke så mye å si for sikkerheten. I mange andre rom kan det være gull verdt at lampen ikke blir varm.
  • LED-lyskilder kan ofte dimmes og tilpasses i betydelig større grad enn glødepærer. Det betyr at det er enkelt å tilpasse lysstyrken eller fargetemperaturen etter for eksempel tid på døgnet, perfekt på barnerommet.
  • LED-lyskilder og LED-lamper kan dessuten designes i helt nye formater. Det betyr at det er mulig å lage mange smarte barnelamper, nattbordslamper eller arbeidslamper som ikke tar opp alt for mye plass.

Tenk allmennbelysning, funksjonsbelysning og stemningsbelysning

I mange hjem kan lamper være plassert på en relativt tilfeldig måte, særlig hvis man har samlet på seg ulike lamper opp gjennom årene. I forbindelse med at man gjør i stand et barnerom kan det være lurt å ta noen skritt tilbake for å analysere behovet for belysning.

Husk på at det skal finnes en god allmennbelysning, det vil si taklamper, downlights og lignende. I tillegg kommer funksjonsbelysning, noe som betyr arbeidslamper og tilsvarende. Helt til slutt kan man også legge til stemningsbelysning, noe som dessuten kan være mye enklere når du velger å bruke fleksible og smarte LED-lamper.