Denne artikkelen er en betalt annonse.

Småbarnsfamilier flest opplever ofte at timene i døgnet ikke helt strekker til, og det er mange ulike ønsker og krav å ta høyde for. Samtidig er det mye som må endres og tilpasses i hjemmet, særlig i forbindelse med det første barnet. Lamper og lyskilder er selvfølgelig bare et område, men med enkle grep kan du gjøre hjemmet ditt litt lunere og smartere for hele familien.

LED kan erstatte nesten alle tradisjonelle lyskilder

Det er greit å huske på at LED-baserte lyskilder kan erstatte praktisk talt alle tradisjonelle lyskilder. De gammeldagse glødepærene er selvfølgelig nesten helt faset ut, men i dag er det også mulig å bytte ut gamle lysrør med LED. Bestill ditt lysrør her: lysrør finns som kjent i mange ulike formater og lengder, så det er greit å ha målebåndet klart for å dobbeltsjekke at produktet passer.

Lysrør er et godt eksempel på hvordan LED ikke bare erstatter andre teknologier med tanke på energieffektivitet, men at LED også kan levere andre merverdier. For eksempel er lysstoffrør ikke akkurat kjent for å skape en lun og koselig stemning, men med LED åpnes det flere muligheter for å eksperimentere med andre fargetemperaturer.

Husk på fargetemperatur og dimming

Begrepet fargetemperatur dreier seg helt enkelt om hvor «varmt» eller «kaldt» lyset er. Historisk var glødepærene kjennetegnet av varmt lys, samtidig som de første LED-pærene ga et relativt kaldt lys. I dag er situasjonen en helt annen, og det er mulig å få tak i LED-pærer med et svært bredt spekter av fargetemperaturer.

Hvis du velger en LED-lyskilde med justerbar fargetemperatur og/eller lysstyrke, er det også mye enklere å tilpasse belysningen etter for eksempel tid på døgnet eller individuelle ønsker. Det kan være ekstra smart på et barnerom, der man kanskje ønsker kraftig belysning om dagen og dempet lun belysning om kvelden. Slike enkle grep kan gjøre hele hjemme litt lunere for familien din.