Søvn sikrer at vi er i psykisk balanse skal vi tro forskning.no. Det er lagt ned betydelig med ressurser i forskning rundt hvor mye søvn har å si for psykisk helse. Og forskere har funnet en sammenheng. De mener at søvn har en stor innvirkning på den psykiske helsen vår.

Et forsøk gikk ut på å vise forsøkspersoner et skremmende bilde om kvelden, hvorpå halvparten av forsøkspersonene fikk en god natt søvn og resten ble holdt våken. Deretter ble det samme bildet vist for forsøksgruppen hvor dem som hadde sovet ikke ble i nærheten like skremt som før de sov, mens dem som hadde blitt holdt våken ble mer skremt. Dette er en av mange undersøkelser som er gjort som gir de samme indikasjoner på hvor viktig søvn er for vår psykiske helse.

Det kan være mange grunner for at folk sliter med å få sove. Det kan være medisinsk betinget, og det kan være situasjonsbetinget.

Forskere finner en nær relasjon mellom stress og søvnmangel, og depresjon og søvnmangel. Det er derfor særs viktig at man prøver å finne en balanse i livet som gjør at man verken stresser eller blir deprimert i den grad dette er mulig.

Det man i alle vet med sikkerhet er at sengen vi sover i har en innvirkning på hvor godt eller hvor dårlig vi sover.

Hvis man vet at man ikke har en god seng som gir god søvn, så kan det være en god ide å skifte den ut.

En sengetype som har fått mye ros for evnen til å få folk til å sove godt er regulerbare senger. Ved at disse sengene kan reguleres slik at du finner den sovestillingen som passer deg best så er det langt enklere å få en god natt søvn.

Det finnes mange regulerbare senger å velge mellom, og en nettside som har evaluert flere av dem er sengeeksperten.com.

Hvis du vurderer en regulerbar seng er dette et nettsted du bør ta nærmere titt på.