Det finnes forskjellige meninger om Vinmonopolet, men selv om det er noen som mener at vanlige butikker burde kunne selge vin og sprit så går Vinmonopolet helt til topps i undersøkelser om kundetilfredshet. Spesielt når det gjelder vin har nemlig Vinmonopolet et godt utvalg, og det er ikke nødvendigvis dyrere sammenlignet med å kjøpe vinen i utlandet. I og med at Vinmonopolet per definisjon ikke er laget for å selge mest mulig, tjene penger på salget og gå med overskudd, så lanseres det også ofte spesielle viner til gode priser. Det er sikkert mange som har fått med seg av vinentusiaster sover utenfor dørene til utvalgte Vinmonopol i forbindelse med høyprofilerte lanseringer.

God vin fortjener godt tilbehør

Vinmonopolet selger et bredt utvalg av vin, men for å finne tilbehør og alt det lekre til din vin så må du se et annet sted. Nettbutikker som https://www.wineandbarrels.no/ har alt for både nybegynnere og mer erfarne vinkjennere. Det er mulig å komme langt med enkelt utstyr, men på lik linje med de fleste andre hobbyer er det også mulig å bruke en liten formue på vininteressen hvis man vil.

I og med at nordmenn har enkel tilgang til vin på Vinmonopolet, så er det til å begynne med gode glass og utstyr til å åpne og eventuelt dekantere vinen som er viktigst. Når det er på plass så er det mange som ser etter oppbevaringsløsninger for temperering av vin, når hensikten er korrekt temperatur ved servering så er det ikke nødvendig med store løsninger. Når eller hvis man bestemmer seg for å se nærmere på lagring av vin, da er det aktuelt med større løsninger for regulering av temperatur og luftfuktighet.

Mulighetene er altså uendelige, men det er viktig å ikke bli avskrekket av de litt mer kostbare og kompliserte løsningene. Vin trenger ikke å være en vanskelig eller komplisert hobby, husk på at man kommer langt bare med gode glass.